Ola Salo, Radiosymfonikerna, grisar och kalkbrott

Man kan väl inte börja på annat sätt än: TACK! WOW! OTROLIGT! Och kanske till och med ett litet: JÄVLAR!

Igår var så äntligen dags för ett kärt återseende med de fantastiska Radiosymfonikerna. Det är faktiskt helt otroligt kul att göra musik med dem. Så lätt, så glädjefyllt, och samtidigt så BRA. En fullkomlig ära, om sanningen ska fram. Och lägg till en Ola Salo i total högform (fråga mig inte vad han gjort i sommar, men balsam för stämbanden har det varit) så kan man ana hur fint det kändes. Och tack alla som kom! WOW. Igen.

Jag har ju inte nån direkt rutin på att göra festivalgig. Förra årets konsert på Peace & Love var kanske t o m det första? Så nån koll på hur det funkar har man ju inte. Som igår när Ola sa att ”de kanske har runners vi kan kolla med?” när vi planerade soundchecket. ”Eeeeh, vad e runners?” blev mitt synnerligen orutinerade svar. :-) Vet ni? Facit var iallafall att man ofta har något som väl kan översättas med springpojke. Menmen, man kan ju inte veta allt. Men en sak är säker: att vända sig om och se så mycket människor (och en hel del kända ansikten där fram) är verkligen en härlig känsla!

Någon (tror att det var Marianne..?) undrade vad orkestern spelade för musik när inte Ola var med. Vi inledde konserten med sats 4 ur Prokofievs klassiska symfoni (symfoni nummer 1). Lite senare spelade vi filmmusik av Maurice Jarre från filmen Witness: Building The Barn.

Nu ska jag jobba vidare med min barnopera som vi precis börjat att repetera på Wermland Opera i Karlstad: Tre Små Grisar. En oerhört kul uppsättning med fyra solister och orkester. Musik av Rossini, Donisetti, Bizet, Mozart, Verdi och Puccini. Sämre sällskap kan man ju ha…

Och den 1 september är det bokstavligen bomber och granater i Dalhalla. Tillsammans med Dalasinfoniettan, Mathias Algotssons trio och solisterna Rigmor Gustavsson, Svante Thuresson och Gunhild Carling ska vi runda av säsongen i Dalhalla med en fyrverkerikonsert! Massa bra musik, grymma arrangemang och en sagolik visuell inramning gör att man verkligen ser fram emot min första konsert i Dalhalla!

Avslutningsvis: många av er vill att vi ska komma till just er stad och ta med oss exempelvis Salo-projektet till er. För det mesta så funkar det så att det är orkestern som bjuder in solist och/eller dirigent. Så har det varit med både Radiosymfonikerna, Gävle Symfoniorkester och Norrköpings Symfoniorkester (som vi ju kommer till i mars). Så vi kommer gärna, men det e mycket som ska stämma…

Men blickarna och öronen framåt, vi har en MYCKET spännande musikalisk säsong framför oss vill jag lova!

Konserter3 Kommentarer