Jag och politiken

Ja den där rubriken skriver man inte varje dag. Men 2010 fick jag ett arr-uppdrag som skulle ta mig till riksnyheterna och kommenteras av alla stora politiska kommentatorer i Sverige.

Jag fick ett uppdrag från en av producenterna på Gävle Symfoniorkester att skriva ett arr på Internationalen. Vänsterpartiet skulle ha kongress i Gävle konserthus och symfoniorkestern skulle underhålla innan det drog igång. Som en kul grej tänkte orkestern avsluta med Internationalen, och de kontaktade mig för att ”hitta på nåt med den”.

Strax efter att den spelats som avslutning på konserten (precis innan Ohlys entré) började det skrivas och kommenteras att Internationalen som avslutade konserten var ett politiskt strategiskt grepp för att visa Västerpartiets nya inriktning osv…

O jag som bara skrev på vad jag tyckte var gött. Jag kan försäkra att det inte var Lars Ohlys idé att låna texturer från Copland och Elgar…

http://www.youtube.com/watch?v=qaY7JgiDfhA

Arrangemang, Internet-klipp2 Kommentarer