The Ark och Rainkid släpper nytt

Musiktips!

I dagarna har det släppts två grejer som jag är lite inblandad i. Inblandad av lite olika karaktär och omfattning. Men… inblandad. Förutom att arbeta med klassiska ensembler som arrangör, kompositör och dirigent så är det ju även väldigt skoj att hälsa på i pop/rock/jazz-världen lite då och då. Och bägge dessa släpp är i den kategorin…

Malmöbaserade Rainkid släpper sin första skiva i dagarna. Jag medverkar på ett litet hörn och har skrivit stråkarrangemang på öppningsspåret, och Samuel Lundström (violin) och Anna Thorstensson (cello) spelar. Ett band i starten på sin karriär med hittills strålande rescensioner på plattan BESIDE THE POINT. Väl värt en lyssning! http://www.rainkidmusic.com/ Albumet finns också tillgängligt via bl a iTunes.

The Ark är ju i precis andra änden av sitt liv, nämligen slutet (även om alla i bandet jobbar vidare med nya spännande projekt). I somras var jag med och arrangerade/dirigerade konserten tillsammans med Dalasinfoniettan på Peace & Love-festivalen. Den upplevelsen glömmer jag ALDRIG! Bara att se platsen framför scen fyllas på sakta men säkert inför konserten var helt otroligt fint. O då hade inte ens konserten börjat… :-)

Konserten filmades och finns nu utgiven! O den e superfin! Måste verkligen säga att den representerar mycket väl hur det var att vara på plats. Vad tycker ni som också var där?

Arrangemang, Dirigent, Konserter, Skivor, Uncategorized2 Kommentarer