Four First Songs – DEL 2

I Augusti 2012 skrev jag ett inlägg om ett eget projekt som jag kickade igång då. Läs det inlägget här. Nu har det ÄNTLIGEN tagit form och landat. Så smått lämnar tåget stationen nu, på väg till kreativitetens okända resmål. Eller till planerandets, administrerandets, finansierandets och göra-allting-självandets ganska klara och oundvikliga hållplats. Välj själv.

tågTyvärr måste jag fortsätta att vara ganska rejält hemlig kring detta eftersom jag har samarbetspartners i detta som alla måste vara helt med på hur allt offentliggörs. Det handlar om ett antal sångare, textförfattare och en orkester. Så mycket kan man ju säga, iallafall.

2014 är det tio år sedan jag tog examen från musikhögskolan i Malmö. egentligen är det inget firande av det som är avsikten med projektet, men det gör ju inte heller något att det sammanfaller. O samtidigt är det ju en ganska bra symbolisk tid när man känner att man vill göra något nytt. Efter tio år av FANTASTISKA projekt (Ola Salo tycker att jag använder för mycket kapitäler när jag skriver, va menar han med det??) är det ändå dags för ett projekt som är mitt eget helt och fullt. Jag har ju turen (och skickligheten antar jag) att få vara inblandad i massa utmanande och stimulerande projekt mest hela tiden. Både som arrangör och dirigent. Men någon gång då och då så tror jag att alla som arbetar med kreativa jobb behöver ett projekt där det är endast det egna jaget som sätter gränserna/ramarna. Vad vill egentligen JAG göra om jag får välja helt själv?

Som sagt så vill jag inte byta bort något av det jag hittills gjort, och jag hoppas också att jag får göra det länge till. Vara en del i ett kreativt team är något av det bästa jag vet. Men för den egna kreativiteten tror jag att det är dags att blotta lite vad jag själv står någon stans utan att någon annan har slutgiltig tyckande-rätt/veto på vad som ska göras eller hur det ska göras.

calendar2En vän till mig sa att vart tionde projekt borde vara ens eget. NU fattar jag vad han menar. Jag väljer dock att modifiera meningen till ”vart tionde år borde man göra något eget” så känns det mer greppbart.

Det har slagit mig att efter tio år så är det fortfarande lite svårt att svara på frågan ”vad har du gjort?”. Ska jag dra samtliga arr jag skrivit? Det är ju ändå någon annans låt som jag bearbetat… Hmm… Även den frågan ska väl få lite tydligare svar i och med detta onämnbara projekt.

Jag hoppas att det sista ska falla på plats efter sommaren när det gäller administrativa delar. Sen ska det skrivas under våren 2014 och spelas in efter det. Sen kommer den. MIN SKIVA. Med stora bokstäver.

Okategoriserade1 Kommentar